Válasszon nyelvet: Magyar English Deutsch

Az FF Fémfeldolgozó Zrt. a rozsdamentes lemezek, csövek, profilok, köracélok és huzalok feldolgozásának specialistája. Professzionalizmusunk, valamint termelő tevékenységünk, termékeink sokszínűsége lehetőséget teremtett, és teremt mind a mai napig arra, hogy a nagy külföldi vevőket, a magyar nagyvállalatokat és a kis hazai vállalkozásokat sokféle termékkel egyformán kiemelkedő színvonalon szolgáljuk ki.

Gyártási technológiáink:

Korrózióálló acélból és szénacélból készült csövek, zártszelvények és rúdanyagok darabolása szalagfűrésszel és tárcsás darabolóval, 120 mm-es külső átmérőig. RészletekKorrózióálló acélból és szénacélból készült csövek 3D-s hajlítása D42x2,5-mm-es méretig (vagy ezzel egyenértékű keresztmetszetig), valamint kisebb keresztmetszetű zártszelvények 2D-s hajlítása számítógépvezérlésű cső- és zártszelvényhajlító automatával. RészletekKorrózióálló acélból és szénacélból készült drótok, köracélok 3D-s hajlítása tekercsből 4-8mm-es átmérőig számítógépvezérlésű dróthajlító automatával. RészletekLemeztáblák darabolása 3000 mm szélességig, korrózióálló acélból max. 3 mm, szénacélból max. 6 mm lemezvastagságig. RészletekKorrózióálló acélból és szénacélból készült lemezek hajlítása max. 2000 mm hosszúságig és 5mm lemezvastagságig. NC-vezérlésű felsőkéses élhajlítógéppel. RészletekKivágás, perforálás korrózió álló acélból és szénacélból készült lemeztáblákból 1000 x 2000 mm táblaméretig és 4mm-es lemezvastagságig számítógépvezérlésű stancautomatával. RészletekKivágás lemeztáblákból 1500 x 3000 mm táblaméretig, korrózióálló acélból 6 mm-es, szénacélból 16 mm-es lemezvastagságig számítógépvezérlésű lézervágógéppel. RészletekKivágás korrózióálló acélból és szénacélból készült lemezszalagból, 40 t excenterpréssel. RészletekPrésmunkák max. 100 t-ig excenter présre és hidraulikus présre. RészletekKorrózióálló acélból készülő termékek hegesztése AWI-hegesztési és pont-hegesztési technológiával. RészletekKorrózióálló acélból készülő termékek elektrokémiai polírozása nagy kapacitású automata berendezéssel 2000 x 650 x 800 mm-es befoglaló méretig. RészletekGyártott és egyéb alkatrészek felhasználásával szerelési, komplettírozási, csomagolási munkák. Részletek


Lézeres vágás, lézer kivágás
 
 

A különféle rozsdamentes anyagok méretre vágása a feladattól függően szalagfűrésszel, tárcsás darabolóval, lemezollóval, TRUMPF kivágó géppel vagy TRUMPF lézeres kivágóval történik.

 
TRUMPF TCL 3030 típusú lézergép:
Lézerteljesítmény TLF 2400 Turbo 120-2400W
Megmunkálható anyag lemezvastagsága: Rozsdamentes acél 6 mm
Szénacél 10 mm
Alumínium 5 mm
Munkatartomány 1500 x 3000 mm
 
TRUMPF TRUMATIC 240R típusú stancológép
Megmunkálható anyag Rozsdamentes acél 2 mm
Szénacél 2,5 mm
Munkatartomány 1000 x 2000 mm
Vágóerő 250 KN

A gép fejegysége rotációs kivitelű, ezért a befogott szerszám 360 fokban fordítható, ezért a forgófejben tárolt 10 szerszámmal, bonyolult alkatrészek kivágása is könnyedén megoldható.
A programozás Off Line módon Jet-Cam software-rel történik, a gazdaságos anyagkihozatal végett.
A szerszámpalettánk körülbelül 120 db szerszámra tehető a különböző anyagvastagságokat figyelembe véve (rozsdamentes acélnál 0,8/1,0/1,25/1,5/2,0 mm)
A vágó ill. lyukasztószerszámokon kívül rendelkezünk speciális peremező szerszámokkal is.
A lyukasztó / vágó szerszámok TiCn bevonattal rendeljük a nagyobb élettartam miatt.
Egyedi szerszámokat (peremező, mélyhúzó, kopoltyúzó, jelölő) a Pass Stanztechnik AG gyártja le a mi igényeink szerint (csak a fantázia és a befoglaló keresztmetszet szab határt). Ezért gyakorlatilag bármilyen vágó és formázó szerszám beszerzése lehetséges.

 

Lap tetejére


Elektropolírozás
 
 

Az élelmiszeriparban és a gasztrotechnikában megnövekedett legmagasabb esztétikai- és/vagy felületminőségi igényeket is kielégíti a modern, számítógépvezérlésű elektropolírozó soron végzett felületnemesítés, amely a termékeknek tiszta, egyenletesen fényes megjelenést biztosít.

 

Lap tetejére


Zártszelvény-, cső és dróthajlítás, darabolás, fúrás
 
 

Gyártási kapacitásunkat tovább fejlesztettük egy automata dróthajlítóval, valamint egy automata cső- és zártszelvényhajlító berendezéssel. A lemez és hosszanyagok hajlítása ritkábban kézi-, többnyire NC vezérlésű hajlítógépeken történik. A huzal formájú hosszanyagokat dróthajlító automatán, a cső- illetve profilanyagokat csőhajlítón dolgozzuk fel.

 
Zártszelvény darabolása szalag ill. tárcsás fűrészen

A zártszelvény darabolás három darab szalagfűrészen és egy darab tárcsás fűrészen történik.
A fűrészgépek félautomata rendszerűek és 60°-ban fordítható ki a zsámolyuk. A Pilous félautomata fűrészgép kötegelt vágásra is alkalmas 250 mm keresztmetszetig.
 
Szalagfűrészek Thomas SAR 270
MAC 350
PILOUS ARG 250 PLUS S.A.F.
 
Fúrógépek

A zártszelvények, csővek, laposacélok fúrása két darab félautomata Sabo standard 40 fúrógépen történik. A fúrógépek menetfúrásra, folyató fúrásra is alkalmasak.
 
AIM AFE-3D10T köracélhajlító automata
Anyagvastagság (mm) Szénacél Max. d10
Rozsdamentes acél d4-d8

A köracél hajlítását számítógépvezérlésű automatán végezzük. Az AIM AFE-3D10T hajlítógép maximálisan d10-es köracél hajlítására alkalmas(szénacél esetén). A 3D kivitelezés lehetővé teszi bonyolult térbeli alakzatok hajlítását is.
gép nem szálanyagból, hanem tekercsből dolgozik. Ezért a köracél lecsévélése után a hajlítás előtt a köracélt a gép egyengeti ki. Így minimalizálható a hulladék mennyisége a szálból történő daraboláshoz, hajlításhoz viszonyítva.
A gép programozása a gép vezérlőpanelén történik speciális Windows alapú tervező software-rel.
 
PENDRAZZOLI BENDMASTER 42 CNC Csőhajlító
Maximális csőhossz 3700 mm 2 mm
Maximális hajlítási kapacitás 40kg/mm szakítószilárdságú anyagnál 42 x 2,5 mm
Anyagvastagság (mm) Zártszelvény 10 x 20
10 x 30
20 x 30
Csövek d15
d25
d30

A zártszelvény ill. cső hajlítását Pedrazzoli bendmaster 42 CNC típusú gépen végezzük.
A csőhajlító 3D hajlítások elvégzésére is alkalmas csövek esetében.

 

Lap tetejére


Lemezvágás, élhajlítás
 

 
HACO HSLX 3006 CNC lemezolló
Megmunkálható anyagvastagság Rozsdamentes acél 4 mm
Szénacél 6 mm
Munkatartomány 3000 mm
 
HACO ERMS 2075 típusú élhajlító
Hajlítási hossz 2075 mm
Gép nyomóerő 75 t

A gép jelenlegi felszereltségében 3 mm vastagságú anyag hajlítását teszi lehetővé 1000 mm hajlítási hosszon, 2 mm-es lemez esetén a hajlítási hossz kb. 2000 mm.
A rendelkezésre álló szerszámaink System rendszerűek, ezért szabványos hosszal rendelkeznek (L=835 mm, L=415 mm , L=835 mm szekcionált), így összeállítható a 2000 mm-es hossz.
A programozás a gépnél, vezérlőpanelen történik.
 
MSM PI 20-60 típusú CNC élhajlító
Hajlítási hossz 2000 mm
Gép nyomóerő 60 t

A gép jelenlegi felszereltségében 3 mm vastagságú anyag hajlítását teszi lehetővé 1000 mm hajlítási hosszon, 2 mm-es lemez esetén a hajlítási hossz kb. 2000 mm.
A rendelkezésre álló szerszámaink System rendszerűek, ezért szabványos hosszal rendelkeznek (L=835 mm, L=415 mm , L=835 mm szekcionált).
A programozás a gépnél, vezérlőpanelen történik.

 

Lap tetejére


Kézi- és gépi hegesztés
 
 

Az alkatrészek hegesztése kézi- vagy automata gépeken pont- vagy AWI eljárással történik.

 

Lap tetejére


Egyéni tervek megvalósítása
 
 

Rozsdamentes anyagból elkészítjük az Ön egyéni igényeinek megfelelő idomokat...

 

Lap tetejére

Rozsdamentes anyagokat feldolgozó technológiára várjuk új partnereink megbízásait!